Kamal Mimouni, Niko Saarinen ja Santeri Helle viimeistelyleirillä Turussa

EM-kilpailut käynnistyvät tällä viikolla! Toivottavasti koko joukkue pysyy terveenä ja pääsemme kilpailemaan. Tänä vuonna EM-kisat tulevat olemaan erikoiset siinä mielessä, että ne tulevat olemaan ensimmäiset kilpailut yli vuoteen, ei siis tiedä yhtään mitä sieltä voi odottaa. Ei ole päässyt testaamaan omaa suorituskykyään muita vastaan ja kilpailullisesta ottelusta ei ole samanlaista tuntumaa kuin yleensä tässä vaiheessa kevättä. Toki tilanne on monelle muulle sama.

Tälle vuodelle EM-kilpailuihin en ole asettanut itselleni minkäänlaista tarkkaa tuloksellista tavoitetta, sillä omaa kuntoa suhteessa muihin on nyt vaikea arvioida. Uskon kuitenkin, että jos saan itsestäni parhaan irti, on minulla mahdollisuus edetä pitkälle ja haastaa parhaimmillekin  sijoituksille.

Olemme kuitenkin olleet onnekkaita siinä mielessä, että olemme pystyneet valmennuskeskuksessa harjoittelemaan lähes normaalisti, vaikka tilanne ympärillä onkin ollut haasteellinen viime aikoina. Olemme myös saaneet loistavaa tukea valmistautumiseen mm. Turun Seudun Urheiluakatemialta sekä muualla harjoittelevilta ottelijoilta. Itselleni varsinkin korvaamaton apu valmistautumiseen on ollut Kamal Mimouni, joka on Tampereelta asti tullut monta kertaa avustamaan minua kovemman harjoittelun kanssa. Tällainen yhteistyö on tärkeää menestymisen kannalta, ja siksi itse sanonkin suuret kiitokset Kamalille ja uskon, että voin koko joukkueen puolesta sanoa kiitokset niille, jotka ovat joukkueen urheilijoita tulleet avustamaan.

EM-kilpailujen jälkeen alkaa vielä viimeinen rutistus niitä kuukauden päästä seuraaviin Olympiakarsintoihin. Suurin työ harjoittelussa on toki jo tehty, mutta tämän viimeisen kuukauden tavoitteena on varmistaa, että tuona päivänä saataisiin paras mahdollinen ottelija kentällä esiin. Joten töitä riittää vielä aivan varmasti.

Onnea koko EM-kilpailuihin lähtevälle joukkueelle, ja hyvää terveyttä kaikille!

-Niko

 

 

 

Taekwondon aikuisten EM-kilpailut otellaan 8-11.4.2021 Sofiassa, Bulgariassa.

Suomea edustaa viisi urheilijaa, joista kolme tulee Budokwai Taekwondosta:

-46kg Ida Tammila, Budokwai Taekwondo (ottelupäivä 8.4.)
– 53kg Jenna Ylönen, Budokwai Taekwondo (ottelupäivä 9.4.)
– 57kg Suvi Mikkonen, Hankuk (ottelupäivä 9.4)
– 67kg Jasmin Manninen, Paimion Taekwondo (ottelupäivä 10.4.)

-63kg Niko Saarinen, Budokwai Taekwondo (ottelupäivä 9.4.)

Valmentajat:
Jarkko Mäkinen (Maajoukkueen päävalmentaja)
Jesus Ramal (Olympiavalmentaja)
Roosa Närhi ( Maajoukkueen kakkosvalmentaja)

Joukkueenjohtaja:

Maika Tammila

 

Written by Roosa