Oheislajiharjoittelu muille lajeille

Eri lajien urheiluseuroille oheisharjoittelua jokaisen ryhmän tavoitteiden mukaisesti räätälöitynä.

Taekwondo toimii erinomaisesti oheislajina, kun urheilijoilla halutaan kehittää erityisesti toiminnallista liikkuvuutta, kehonhallintaa, nopeutta sekä havaintomotoriikkaa.

Taekwondo ja taekwondolle ominaiset fysiikkaharjoitteet tuovat erilaista näkökulmaa eri fyysisten ominaisuuksien kehittämiseen. Harjoitukset sisältävät laadukasta ominaisuusharjoittelua mukaansa tempaavalla tavalla. Tavallinen liikkuvuusharjoittelu on monien lajien urheilijoille tylsää ja saattaa jäädä liian vähälle huomiolle. Taekwondossa mm. liikkuvuus kehittyy kuin huomaamatta korkeiden potkujen lomassa. Harjoitukset voidaan koostaa eri ominaisuuksia painottaen sekä sisällyttää harjoitus vastaamaan viikkorytmiin sopivaa kuormitusta. Taekwondoharjoittelu sopii erinomaisesti niin raskaaksi nopeuskestävyysharjoitukseksi kuin huoltavaksi kehonhallintatunniksikin.

Taekwondo ja sille ominaiset harjoitteet sopii erinomaisesti säännölliseksi oheisharjoittelumuodoksi.  Harjoitusten sisällöstä ja valmennuksesta vastaa seuran valmennuspäällikkö Roosa Närhi. Roosalla on useamman vuoden kokemus oheisharjoitteluvalmennuksesta mm. salibandy-, jääkiekko-, ja jalkapallojoukkueille.  Harjoitteista saat maistiaisen Roosan AMK-työnä tehdyn “taekwondo oheislajina jalkapalloilijoille” -oppaan myötä.

Klikkaa linkkiä oppaaseen 

Harjoitukset voidaan toteuttaa ryhmän omissa tiloissa (nurmikenttä, liikuntasali, hiekkakenttä) tai Budokwai Taekwondon tarjoamissa tiloissa. Tunnit voivat olla kertaluonteisia, mutta parhaan tuloksen saavuttaa pitkäjänteisellä yhteistyöllä.

 

Tiedustelut: taekwondo@budokwai.fi / 044-2004733