Budokwai Taekwondo

Budokwai Taekwondo kuuluu Suomen Taekwondoliittoon ja edustaa WTF-taekwondoa, eli olympiataekwondoa. Seura on  Suomen suurin taekwondoseura sekä yksi menestyneimmistä, ellei menestynein seura liikesarjakilpailuissa sekä ottelukilpailuissa Suomessa. Seuramme panostaa erityisesti juniorioreihin ja huippu-urheiluun, unohtamatta kuitenkaan aikuisten kuntoliikuntaa. Tärkeimpänä arvonamme on jatkuva kehittyminen. Budokwai Taekwondo saavutti Nuoren Suomen sinetin vuonna 2005.

Historiaa

Emoseura Budokwai ry:n juuret ovat judossa, sillä seura muotoutui monien vaiheiden kautta vuonna 1962 perustetun Turun Judoseura ry:n pohjalta, joka puolestaan oli ensimmäinen itämaisia kamppailujaleja edustava seura Turussa. Tästä johtuen seura vietti vuonna 2002 jo 40-vuotis syntymäpäiviään, mikä on suomalaiselle budoseuralle erittäin korkea ikä. Pitkien perinteiden vaaliminen on nykyisille jaostoille kunnia-asia.

Hieman myöhemmin kaupunkiin perustettiin Turun Akateeminen Judokerho ry, joka yhdistyi Turun Judoseuraan vuonna 1972. Judon lisäksi tuli mukaan myös karate, ja uuden seuran nimeksi päätettiin nimikilpailun jälkeen antaa Turun Budokwai ry. Sittemin seuran lajivalikoimaan liittyivät myös Ilkka Blomqvistin toimesta taekwondo vuonna 1989 sekä myöhemmin joksikin aikaa myös aikido.

Tällä hetkellä Budokwai ry:ssä on kaksi aktiivisesti toimivaa alajaostoa, karate ja taekwondo. Jälkimmäinen syntyi vuoden 2000 vaihteessa, kun kaksi turkulaista taekwondoseuraa päätti yhdistää voimavaransa. Taekwondo-jaostossa harjoittelee tällä hetkellä yli 300 harrastajaa, joten se on yksi suurimmista kamppailulajiseuroista Turussa.