Niko Saarinen on entinen taekwondon lapsitähti, nykyinen suomalaisen taekwondon kärkinimi ja olympiatoivo. Niko edustaa Budokwai Taekwondoa ja kuuluu Turun Seudun Urheiluakatemiaan.

Tässä blogisarjassa seuraamme Nikon matkaa Turusta Tokion Olympialaisiin, joiden pääsylipuista otellaan Euroopan Olympiakarsintaturnauksessa Bulgarian Sofiassa 30-31.1.2021.

 

Olympiaunelman syttyminen

Mä olen ollut oikeastaan aina kiinnostunut olympialaisista ihan pienestä pitäen. Mua kiinnostaa paljon lähes kaikki lajit, joissa on vähänkään kilpailua, ja luulen että sen takia tällainen monien lajien yhteinen tapahtuma on kiinnostanut. Mulla ei ainakaan ole mitään muistikuvaa yksittäisestä tapahtumasta, joka olisi johtanut kiinnostukseen olympialaisista.

Niitä on vaan tullut lapsena seurattua telkkarista paljon, ja jostain on syttynyt sellainen haave, että tuonne olisi siistiä päästä. Mä en tietenkään aina ole uskonut, että urheilijana se olisi mulle mahdollista, vaan olen ajatellut, että olympialaisia olisi siistiä päästä edes katsomaan. Nyt mulla on kuitenkin mahdollisuus yrittää päästä sinne urheilijana, mikä olisi paljon enemmän, mitä ikinä kuvittelinkaan.

Olympialaiset on yksi vaativimmista ja arvostetuimmista turnauksista maailmassa. Siksi mä haluun sinne. Mulle suurin tavoite on ja tulee aina olemaan voittaminen ja menestyminen. Ja mä tavoittelen aina kaikkea suurempaa. Olympialaiset ja vielä siellä menestyminen on yksi suurimmista saavutuksista tässä lajissa, joten sinne mä olen heittänyt sen korkeimman tavoitteen. Se on siellä ohjaamassa tekemistä, osoittamassa suuntaa siitä, mitä kohti yritetään.

Mä olen sellainen ihminen, joka usein odottaa itseltään liikoja ja asettaa riman liian korkealle. Mutta mulle on ollut tärkeää olla olympialaisten kaltainen korkea tavoite, koska se on pitänyt sen tien kulkemassa oikeaan suuntaan, vaikka se tie on ollut välillä todella mutkikas.

 

Teksti: Niko Saarinen
Kuvat: Jasmin Manninen

Written by Roosa