Harjoitusten kuvaukset

Tältä sivulta löydät erikoistreenien harjoituskuvaukset.
Yleistreenit sisältävät monipuolisesti taekwondoa kohderyhmän (ikä, vyöarvo) tarpeet huomioiden.
Vyöarvot kuvataan numeroillta 8.-1.kup (värivyöt) ja 1-9-dan. (mustat vyöt). Tarkat vyöarvojen kuvaukset löydät täältä

Alkeistunnit

Alkeistason tunnit, jotka soveltuvat aloittaville harrastajille on merkattu harjoitusaikataulussa punaisella fontilla. Kaikkien alkeistason tuntien kuvaukset löydät täältä

Aikuisten harjoitukset

Harjoitus Kuvaus
Ottelu aikuiset Harjoitus sisältää erilaisia otteluun valmistavia pariharjoitteita sekä taekwondon kilpaottelua. Harjoitus on suunnattu ensisijaisesti perustason harrastajille, joten minkäänlaista aikaisempaa kokemusta otteluharjoittelusta ei vaadita. Harjoituksessa huomioidaan osallistujien mahdolliset taso ja kokoerot mm. parien valinnassa ja korostetaan hallittua voimankäyttöä, jotta jokaisen harjoitus on turvallinen ja hauska kokemus! Harjoituksia varten saat tarvittaessa lainasuojat seuralta. Harjoituksiin osallistuu naisia ja miehiä keltaisesta vyöstä ylöspäin, joten älä epäröi osallistumistasi!
ShowTEAM Harjoitus on suunnattu edistyneille harrastajille, jotka haluavat harjoitella seuran näytösjoukkueessa ja mahdollisesti osallistua erilaisiin näytöksiin. ShowTEAM harjoituksiin pääset mukaan ilmoittamalla kiinnostuksestasi Olli Siltaselle olli_siltanen@hotmail.com
Liikesarjat (aloittelevat kilpailijat) Harjoitus on suunnattu kaikille yli 12-vuotialle harrastajille, jotka haluavat harjoitella liikesarjoja kilpailuun tähtäävin menetelmin. Harjoitukseen osallistuminen ei kuitenkaan vaadi kilpailuihin osallistumista.
Trikkaus ja liikesarjat Harjoitus sisältää akrobatiaharjoitteita sekä liikesarjoja. Harjoitus on yhteinen yli 10-vuotiaille lapsille sekä aikuisille. Osallistumisvaatimuksena on vähintään keltainen vyö.
Potkutreeni Potkutreeni on intensiivinen potkuihin keskittynyt harjoitus, jossa erilaisia potkuja harjoitellaan potkumaaleihin. Harjoitukset voivat keskittyä potkutekniikkaan sekä toistoharjoitteluun.
Diesel-treeni Harjoitus sisältää monipuolisesti taekwondoharjoitteita matalalla intensiteetillä. Harjoitus soveltuu erityisesti taukoa pitäneille harrastajille tai muutoin matalampitempoista harjoitusta kaipaaville.
Kick HIIT Harjoitus on loistava kuntoiluharjoitus myös taekwondoa harrastamattomille aikuisille! Harjoitus sisältää kovatempoista potkuharjoittelua yksinkertaisin tekniikoin sekä muuta lihaskuntoharjoittelua.
Balance Harjoitus on rauhoittava ja rentouttava koko kehoa palauttava harjoitus. Harjoituksen aikana syvennytään venytyksiin ja huolletaan kehoa mm. pilatesrullan avulla. Soveltuu jokaiselle lajitaustasta riippumatta

 

Lasten ja nuorten harjoitukset

Huom! Lasten harjoitusten ikärajoja toivotaan noudatettavan. Rajatapauksissa huomioimme kuitenkin esim. lasten kokoon ja kehitykseen liittyvät seikat, jolloin esim. vanhempien lasten ryhmään kuuluva lapsi voi halutessaan osallistua nuorempien ryhmään ja toisin päin. Poikkeustapauksista tulee kuitenkin aina keskustella etukäteen harjoituksen ohjaajan kanssa. Ohjaajiin saat yhteyden kasvotusten tai: taekwondo@budokwai.fi

Harjoitus Kuvaus
vapaa sali Vapaa sali on lapsille ja nuorille suunnattu kevyt iltapäiväkerho, jossa osallistujat voivat tulla salille vapaasti viettämään aikaa tiettyjen sääntöjen puitteissa. Vapaa salin aikana sali ja sen välineet ovat käytettävissä ja salissa saa harjoitella ja pelailla oman mielen mukaan. Lisäksi osallistujilla on mahdollisuus syödä omia eväitä ja tehdä läksyjä. Paikalla on aina aikuinen valvoja, mutta lähtökohtaisesti lasten vanhemmat ovat vastuussa lapsen turvallisuudesta vapaasalin aikana. HUOM! Vapaasalin kokeiluaika on 30.10 saakka, jonka jälkeen toiminnan jatkosta informoidaan erikseen.
6-10-v ja 11-14-v yleistreeni *monipuolisuus Harjoitus on suunnattu kaikille 6-14-vuotiaille lapsille ja nuorille. Harjoituksessa keskitytään monipuolisiin liikuntataitoihin 30-45min ajan, jonka jälkeen osallistujat jakautuvat ikäryhmiin harjoittelemaan lajitaitoja. Harjoituksessa vierailee mahdollisuuksien mukaan myös muiden lajien esittelijöitä n. 1x/kk.
yli 10-v. trikkaus ja liikesarjat Harjoitus sisältää akrobatiaharjoitteita sekä liikesarjoja. Harjoitus on yhteinen yli 10-vuotiaille lapsille sekä aikuisille. Osallistumisvaatimuksena on vähintään keltainen vyö.
6-14-v ottelu + kilparyhmän nuoremmat Harjoitus sisältää ottelua ja otteluun valmistavia harjoituksia. Harjoituksia varten saat tarvittaessa lainaksi suojat seuralta. Harjoitusten aikana harjoitusparit jaetaan koon ja taitotason mukaisesti pareihin ja harjoituksen turvallisuudesta huolehditaan ensisijaisesti. Vaikka alussa jännittää, niin suosittelemme jokaista lasta kokeilemaan otteluharjoituksia. Se on nimittäin hauskaa! Osallistumisvaatimuksena on vähintään keltainen vyö.
Kilparyhmä Kilparyhmä on otteluharjoittelusta ja kilpailusta kiinnostuneille yli 12-vuotiaille nuorille suunnattu ryhmä, joka harjoittelee muiden harjoitusten lisäksi 3-kertaa viikossa. Kilparyhmässä ei ole tasorajoja, joten kaikki ottelukilpailusta ja tavoitteellisesti kilpaurheilusta kiinnostuneet voivat hakea mukaan. Tarkempaa tietoa löydät täältä