Budokwai Taekwondon  Niko Saarinen taisteli komeasti viidenneksi -63 kg sarjassa junioreiden taekwondon EM-kisoissa Kyproksen Larnakassa perjantaina. Saarinen voitti kaksi ottelua ennen puolivälierätappiotaan.

Avausvoitto Tanskan Otto Jörgensenistä tuli pistein 18-13 Saarisen hallittua ottelua muutamalla pisteellä koko ajan. Voitto oli erityisen makea, sillä tammikuun PM-kisoissa Jörgensen voitti Saarisen suurinumeroisesti.

Toisessa ottelussaan Saarinen kukisti Venäjän Danill Chillen Ogayn 33-20 ja eteni puolivälieriin. Puolivälierässä Bosnia & Hertzegovinan Nedzad Husic voitti suomalaisen 22-10.

– En voi kieltää olevani pettynyt sijoitukseen, vaikka kolme hyvää matsia tänään otinkin, kuittasi Saarinen.

Budokwai Taekwondon Michael Rautsala kävi puolestaan todella tiukan ottelun -48 kg sarjassa saksalaisen  Phillip Heuschkelin kanssa. Saksalainen kesti Rautsalan tiukan loppurutistuksenkin voittaen 14-12.

Joukkueen päävalmentaja Jarkko Mäkinen kuvasi päivän olleen tunteiden vuoristorataa.

– Sekä Niko että Michael pystyivät esittämään parasta osaamistaan,  mistä olen vilpittömän onnellinen. Molempien kohdalla se tappioon päättynyt ottelu jäi kuitenkin myös harmittamaan. Pojat ovat tehneet tinkimättömästi töitä näiden kisojen eteen, kehittyneet paljon ja ovat nyt yhtä kokemusta rikkaampia. Molemmilla on valoisa tulevaisuus ottelijana edessään.

Budokwai Taekwondon Ida Tammila puolestaan hävisi avausvastustajalleen -42 kg sarjassa, kun Venäjän Yana Yarkova voitti hänet 21-6. Tammilan sijoitukseksi tuli näin jaettu 17. tila.

– Valmistautuminen meni tosi hyvin ja lähdin otteluun selkeällä taktiikalla. Matsi meni selvästi paremmin kuin aikaisemmassa kohtaamisessa, mutta en vielä pystynyt voittamaan häntä, pohti Ida ottelun jälkeen.

Valmentaja Jarkko Mäkinen vahvisti Idan kokemuksen myös omalta osaltaan.

– Iitu oli tänään mielestäni valmistautuneena ja vahvana kehässä. Sarjan pronssia vienyt venäläinen vain onnistui vielä paremmin, erityisesti pääosumissa.

Kooste Budokwai Taekwondon ottelijoista on koottu Suomen Taekwondoliiton julkaisuista koskien alle 18- vuotiaiden EM-kilpailuja ajalla 2.-3.11.2017.

 

Written by Maika